Nieuws

 

Reageren op nieuwsberichten van Schaatsclub Mooie Nel kunt u op onze web-log: www.mooienel.wordpress.com

 

26-01-2019

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is weer van start gegaan, Schaatsclub Mooie Nel is er natuurlijk bij, en hoe!
Onze Ben heeft vrijdag voor de 50e keer de Alternatieve Elfstedentocht uitgereden en wel in de formidabele tijd van 7:44:50
Klasse Ben, dat heeft nog geen enkele Mooie Nel gepresteerd. We zijn supertrots op jou en op Ada die al die 50 tochten voor de persoonlijke verzorging en aanmoediging heeft gezorgd. Echte kanjers.

 

Komende dinsdag zal een mooie delegatie van Schaatsclub Mooie Nel aan de 3e Alternatieve Elfstedentocht meedoen. We wensen de dames en heren een mooie schaatsdag en veel succes, we gaan jullie volgen.

 

 

24-12-2018

Prettige Feestdagen
Het bestuur van Schaatsclub Mooie Nel wenst u prettige kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en sportief 2019

 

27-10-2018

Zondagmorgen 28-10 2018 is er om 11.30 uur Mooie Nel Jaarvergadering bij Maarten in de kantine.

Margriet zorgt voor appelgebak bij de koffie en Maarten voor een extra’tje.

Tot morgen.

 

08-03-2018

Jaarvergadering Schaatsclub Mooie Nel in de Jopenkerk.

 

Zondag 11 maart is er jaarvergadering in de Jopenkerk in Haarlem.

Adres:
Gedempte Voldersgracht 2
2011 WD Haarlem
023 5334114

Parkeren:
Parkeergarage Raaks
Ingang Zijlvest, doorrijden naar achteren tot uitgang Boereplein / Zuiderstraat

Tijd: rond 12:00 uur

Tenue: liefst Mooie Nel schaatstenue

Kosten: geheel voor eigen rekening

 

 

07-03-2018

Lastige Lijven Toertocht 2018 een succes.

Verslag van de dag:

Zondagmorgen 4 maart 2018, 07.30 uur vertrek uit Noordwijk naar IJsbaan Haarlem voor de 24e Lastige Lijven Toertocht. Prachtig weer, weinig wind, zonnetje en temperatuur rond het vriespunt.  Straks gaan alle natuurijsbanen in de regio open!
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

Onderweg worden schaatsers op het ijs gesignaleerd, een prachtige schaatsdag op natuurijs is in het vooruitzicht.
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

Op IJsbaan Haarlem is het verdacht rustig, bijna de hele Schaatsgroep Ter Aar is afwezig. Schaatsen op de Langeraarse plas??
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

De hulptroepen komen rond 8 uur binnen en trekken zich nergens iets van aan. Eerst een bakkie en dan krentenbrood smeren, mandarijnen en bananen pellen, de verzorgingspost opbouwen en de Mini-cabriolet op het middenterrein zetten. Die is voor een cabrio-weekeind veiling later op de dag, gesponsord door Van Poelgeest BMW Noordwijk.

In recordtijd is alles klaar en kan er nog wel een bakkie worden gedaan voordat het feest gaat beginnen.

De kassa gaat wat eerder open en om 9.30 uur is het al aardig druk, veel bekende gezichten bij de inschrijving.

HET GAAT VAST GOEDKOMEN met de LLTT 2018

Om 9.40 uur wordt de deelnemers gevraagd zich te verzamelen voor het startschot. George legt eerst nog even uit hoe het met de veiling voor het cabrio-weekend gaat en dan wordt Ben van der Hoort naar voren geroepen voor het startschot van de 24e LLTT.
Ben is een heel speciale schaatser, hij heeft al meer dan 50 Alternatieve Elfstedentochten gereden, dat is 10.000 km, in Oostenrijk, maar ook in Japan. Hij zou dit seizoen zijn 50e doen op de Weissensee, maar moest na 170 km op last van de EHBO stoppen nadat eerst een aantal hechtingen in zijn kin waren aangebracht. Een hele delegatie familie en vrienden waren afgereisd om hem te huldigen, dat moet nu volgend seizoen gaan gebeuren.
Ben schoot het peloton enthousiast weg met wel 2 startschoten, eigenlijk het signaal voor een valse start. Er kwam niemand terug.

Het was wel wat stiller dan anders, maar het enthousiasme was er niet minder om. De IJsmeesters zorgden voor een perfect gladde ijsvloer, waar je absoluut niet doorheen kon zakken. Voor een mooie indruk van de tocht kunt u de Foto’s 2018 bekijken op deze site, die zijn vakkundig geschoten door onze fotograaf Jose van Steijn, waarvoor dank.

Om 11.00 uur kwam het Shantykoor van De Zilk in actie, gesponsord door Ditoplant export bv en Maartens Café en werd het pas echt gezellig op de baan. Zij hebben later op de dag in Maartens Café opgetreden en het dak van het restaurant er bijna afgezongen, kortom feest.

De dames van de verzorgingspost hebben het eveneens naar hun zin gehad, veel blije deelnemers die genoten van het lekkerste krentenbrood van de Bollenstreek, gemaakt door Oerbakker De Witt uit Noordwijk, de drank en de uitstekende erwtensoep van Maartens Café, fruit, worst, kaas en snoep gesponsord door George en Jose van Steijn en Willem en Coby Guyt, het ging er in als koek, snijkoek, die was er ook.

Rond twee uur waren de meeste deelnemers wel klaar. De laatste binnenkomer was Peter Choufoer, hij ging voor de 250 ronden en heeft die in stijl volbracht, op het eind ondersteund door andere deelnemers waarvan er enkele al 250 ronden op hadden zitten. Ook Peter heeft met zijn actie een mooi sponsorbedrag binnengehaald.

De veiling van het cabrio-weekend, de winnaar kan kiezen voor de Mini of een BMW cabrio, werd professioneel door spreekstalmeester George van Steijn gedaan en bracht een mooie € 200 op.

Ondanks wat minder deelnemers is het beoogde bedrag voor de RaceRunner voor Leiden Atletiek gehaald, dat komt doordat er veel is gesponsord. Er is meer aan sponsorgeld binnengekomen dan aan kaartverkoop en daar zijn we heel blij mee.
Het doel is bereikt, Leiden Atletiek kan straks aan wedstijden met de RaceRunner meedoen, bekijk de video op
www.racerunning.nl en zie wat dat voor die kinderen doet.

Wij willen alle deelnemers, sponsors, hulptroepen, medewerkers en directie van IJsbaan Haarlem en Maarten Dam van Maartens Café  hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage zodat dit mooie doel verwezenlijkt kon worden.
HET IS HELEMAAL GOEDGEKOMEN met de LLTT van 2018!

LLTT 2019 is een jubileumjaar, dat betekent dat we weer een heuse Elfstedentocht van 200 km gaan organiseren, 500 ronden, duizend bochten!
Op de lijst bij FEITEN & CIJFERS onderaan, vindt u 7 deelnemers die deze monstertocht al 2 keer hebben gereden, in 1999 en in 2009. Benieuwd of zij die tocht nog eens kunnen uitrijden in 2019, jawel, 20 jaar later!!
Ga de uitdaging aan, probeert u het zelf ook en verdien een plaats op de erelijst van de Sterksten der Sterken!

Kijk ook op de website van de LLTT voor de foto’s: www.lltt.nl  Foto’s 2018

 

15-02-2018

Website LLTT weer bereikbaar.

Er is hard gewerkt om de website van de LLTT, weer bereikbaar te maken, dat is gelukt. Veel informatie staat er weer op, de site wordt de komende weken verder bijgewerkt.
Belangrijk is dat de informatie over datum, start, inschrijven, doel, etc. er nu op staat. Ook de foto's vanaf 2009 zijn weer te zien.

Kijk op www.lltt.nl voor alle info

Maak gebruik van de Sponsorkaart op de folder om u te laten sponsoren door familie, vrienden, collegae, werkgevers, en andere belangstellenden, dan komt het doel voor 2018, een RaceRunner voor Leiden Atletiek in zicht.
Kijk op de site en op
www.racerunning.nl  voor meer informatie.
Kijk voor de sponsorkaart op de weblog, www.mooienel.wordpress.com u kunt SPONSORKAART aanklikken in het artikel “Website LLTT weer bereikbaar”
De sponsorkaart staat ook op de folder, die vindt u in de kaartenbak bij de kassa van de ijsbaan.

 

 

05-02-2018

Weissensee 2018 een slagveld.

Schaatsclub Mooie Nel heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de AET 2018 op de Weissensee.

Allereerst het goede nieuws, Dinsdag 30 januari is de ploeg om 06.00 uur van start gegaan, dit vroege uur was nodig omdat later op de dag de temperatuur ver boven 0 zou gaan en het sneeuwijs dan verandert in papijs, softijs, of hoe je het maar wilt noemen.

Resultaat:

Jan,                100 km                       5.12 uur

Angela,                      100 km                       5.12 uur

Hans,              100 km                       5.25 uur

Margriet         125 km                     10.55 uur

Piet                 125 km                       6.08 uur

Pieter             150 km                       6.48 uur

Ben                200 km                       830 uur

Marcel                        200 km                     10.55 uur

Gefeliciteerd kanjers, op dat ijs met die tijden, hulde. De organisatie had gelijk, na 14.00 uur was het papijs en schaatsen ongelofelijk zwaar. Toch 2 kruisjes,  Marcel zijn 4e en Ben zijn 49e!! Pieter moest bij 150 km stoppen wegens fysiek ongemak.

Vrijdag herkansing voor Pieter en het 50e kruisje voor Ben, althans dat was de bedoeling. Hoe anders pakte het uit. Vrijdag werd donderdag vanwege te verwachten sneeuw.

De start wederom 06.00 uur vanwege hoge temperatuur en regen na de middag. Helaas regende het ‘s morgens al en het ijs werd zacht, schaatsen was bijna niet te doen. Toch waren Pieter en Ben zwaar gemotiveerd om dat kruisje te halen.

Pieter zat mooi op schema, 140 km in 6.05 uur en toen was het ineens over. Na een noodlottige val was de diagnose: schouderkop gebroken, naar het ziekenhuis. Daar was de diagnose schouderkop op twee plaatsen gebroken, terug naar Nederland om het chirurgisch vast te laten zetten.

Ben zat ook mooi op schema, 170 km in 8.04 uur. Zonder dat hij het wist waren familie en vrienden overgekomen om van het 50e kruisje een groot feest te maken, 50 kruisjes, dat is 10.000 km Weissensee. Het werden helaas 9.970 km en 5 hechtingen in de kin. Ook Ben was gemeen gevallen en werd bij de EHBO post gehecht en geadviseerd te stoppen. Pech voor deze superhelden. Ben heeft daarmee wel de Telegraaf gehaald.

Vrijdag sneeuwde het inderdaad stevig, alles werd afgelast, ook de AKM van zaterdag.

Pieter is een dag eerder, dus op vrijdag vertrokken en was niet blij met de security op het vliegveld van Salzburg. Ze wilden toch onder zijn ingepakte arm kijken of daar geen Semtex verstopt zat en moest zich met een hand ontkleden en weer aankleden, een pijnlijk proces.

De blijvers hadden vrijdag vrij en hebben de dag doorgebracht met sneeuwpret, bezoek aan Schuler en wandelen in de sneeuw naar de Nagler Alm. Zaterdag vertrekdag en allen weer veilig thuis aangekomen.

Dinsdag weer naar de Harlem Oval voor rondjes en verhalen aan de stamtafel. Mooie Nel is trots op jullie.

 

 

22-01-2018

LLTT schaatst voor een RaceRunner voor Leiden Atletiek

 

Op zondag 4 maart 2018 is het de 24e keer dat deze tocht wordt georganiseerd over afstanden van: 50, 100, 150 en 250 ronden. De tocht is er voor iedereen die het aangepast sporten en het schaatsen een warm hart toedraagt.

 

Iedere deelnemer aan de “Lastige Lijven Toertocht” (www.lltt.nl) wordt uitgedaagd om zich door familie, vrienden, collegae, werkgevers en andere belangstellenden te laten sponsoren voor het aantal afgelegde ronden en op die manier hun steentje bij te dragen.

De opbrengst van de “Lastige Lijven Toertocht” gaat rechtstreeks naar een of meerdere geselecteerde sportverenigingen waar mensen met beperkingen sporten. Op deze manier komt het geld heel direct terecht op een plek waar de behoefte groot is. De deelnemers aan 24e Lastige Lijven Toertocht schaatsen voor een RaceRunner voor Leiden Atletiek. Een RaceRunner is een loop-race-driewielfiets, waarmee kinderen met lichamelijke beperkingen kunnen lopen en zelfs rennen ( www.racerunning.nl ) Een prachtig project dat is aangemeld bij de NSGK, (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind) die kan het bijeen geschaatste bedrag met 50% verhogen, dus doe uw best.

 

Het startschot valt om 09:45 uur, het wordt een leuke en sportieve dag met: koek en zopie, een stempelpost, muzikale omlijsting van Shantikoor De Zilk en wellicht afzien, maar vooral plezier en het heerlijke gevoel het toch maar even gedaan te hebben en dat ook nog voor een goed doel. Na afloop ontvangt u een fraaie medaille ter herinnering aan deze dag.

 

Inschrijf / sponsorkaarten zijn verkrijgbaar in de hal van Kunstijsbaan Haarlem (www.ijsbaanhaarlem.nl) en in het clubhuis van Leiden Atletiek

Op 4 maart kunt u inschrijven / uw inschrijfkaart inleveren in de hal van de Kunstijsbaan.

 

21-12-2017

Het bestuur van Schaatsclub Mooie Nel wenst u prettige kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en sportief 2018

 

18-12-2017

Beste leden, hieronder een bericht van Michiel Kersten dat op verzoek van Jaques ’t Hoen op onze site is geplaatst, iets voor de liefhebbers?

 

Buffelmarathon voor iedereen op 30 december

Zin om een keer een avondje lekker te buffelen en veel rondjes te rijden? Dat kan op 30 december. De Baancommissie Haarlem organiseert dan 's avonds een buffelmarathon voor iedereen. Je hoeft voor deze marathon geen licentie te hebben. Iedereen is welkom, dus ook recreanten van alle leeftijden. Er worden die avond buffelmarathons op twee verschillende niveaus (snelheden) verreden. 

 

Twee groepen

Wij gaan in twee groepen rijden. De eerste groep rijdt op een snelheid van 49-45 seconden per rondje. De tweede groep rijdt op 43-39 seconden per rondje. De groepen rijden achter een gangmaker aan die het tempo aangeeft. De gangmaker bouwt langzaam het tempo op. Overstappen van de ene naar de andere groep mag.

 

Echte marathon

Beide groepen rijden een echte marathon van 100.  Als je eerder wilt stoppen dan kan dat natuurlijk: ook 40, 50 of 60 ronden is een geweldig prestatie. Als de groep 90 ronden gereden heeft, gaat de gangmaker opzij en mag je de laatste 10 ronden zo snel rijden als je wilt.

 

Praktische info

Start: 20.15 uur (graag om 19.50 uur aanwezig zijn).

Kosten: € 10,- inclusief een biertje/frisje na afloop in Maartens Café bij voorinschrijving. Contant te voldoen bij entree. Inschrijving op de avond is ook mogelijk (tot 19.50 uur). De kosten bedragen dan € 12,50

 

Prijzen en transponder

Voor de eerste vijf rijders (zowel voor de mannen, als vrouwen) die 100 ronden hebben afgelegd zijn er prijzen. De eerste prijs: een pakket van vijf speciaal biertjes, voor de tweede plaats een pakket van vier biertjes, etc. Bepaling aan de hand van de transpondertijden. Die moet je dan wel om hebben. Je mag overigens meedoen zonder transponder. Je wordt dan alleen niet in de uitslag opgenomen.

 

Veiligheid

Een helm is verplicht. Aangezien ook recreanten welkom zijn, is een fietshelm toegestaan, hoewel wij  een voor de schaatssport gecertificeerde helm met klem aanraden. Schaatsen met onbedekte, blote enkels is niet toegestaan. Verder adviseren wij je om snijvaste scheen- en enkelbeschermers te dragen.

 

Aanmelden door te klikken. Je komt dat op een Google-formulier. Graag voor- en achtnaam invullen, je transpondernummer (als je die hebt), en geef aan in welke groep je in principe gaat rijden). Veel plezier en tot de 30ste.

 

Michiel Kersten

Adviseur Marketing & Communicatie

 

IJsbaan Haarlem

IJsbaanlaan 2

2024 Av Haarlem

T 06 1005 7228

E m.kersten@ijsbaanhaarlem.nl

W www.ijsbaanhaarlem.nl

 

cid:image003.png@01D377F8.1F0C9770

 

 

 

 

6-11-2017

7e Jan van der Hoorn Schaatssport marathon

 

Op zaterdag 18 november komt het marathonpeloton weer naar Haarlem voor de 7e editie van de Jan van der Hoorn Schaatssport marathon.

 

Intussen is de Jan van der Hoorn Schaatssportmarathon uitgegroeid tot een traditie die garant staat voor een oergezellige schaatsavond die al jaren druk bezocht word. Daarom zijn wij blij dat het ook dit jaar in samenwerking met onze sponsoren weer gelukt is om de marathon te organiseren.

Dit gaat gebeuren op zaterdag 18 november met zo mogelijk nog meer sfeer en spektakel dan de afgelopen jaren. Temeer omdat er in dit bijzondere schaatsseizoen veel marathonrijders Olympische aspiraties hebben en daardoor in nog betere vorm steken dan andere jaren.

 

We heten jullie graag van harte welkom op 18 november op de ijsbaan in Haarlem om je helden (en wellicht clubgenoten) aan te moedigen. En samen hopen we dat het weer een ouderwets gezellige en sfeervolle marathonavond in Haarlem wordt.

 

Kaarten met korting zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij Jan van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar en bij de kassa van de ijsbaan Haarlem.

 

 

Het programma voor deze dag:

 

17.00 mass start (finale)

17.45 Beloften

19.15 Dames

20.30 Heren

 

Namens de Stichting Schaats Promotie West Nederland,

 

Peter Baars voorzitter.

 

15-10-2017

Nabestelling kleding.

Voor liefhebbers is er komende week een kans om onze fraaie kleding te bestellen. Tot zondag, 22 oktober kunt u een bestelling plaatsen, maandag 23 oktober gaat de order naar ZAES.

Als u geïnteresseerd bent, stuur dan even een mailtje naar het secretariaat, schaatsclub@mooienel.com . We proberen dan op dinsdagavond 17 oktober, donderdagavond 19 oktober en zondagmorgen 22 oktober kleding te passen op de ijsbaan.

ZAES heeft beloofd om voor kerst de kleding te leveren, het kan dus onder de boom.

 

02-09-2017

Opening schaatsseizoen

Op zaterdag 30 september is de Kunstijsbaan Kennemerland weer open voor publiek. Op zondag 1 oktober zullen, mits de mussen door de hitte niet van het dak vallen, de meeste actieve schaatsleden van onze club de ijzers weer onderbinden.

 

Er is veel gebeurd na de laatste schaatsdag in maart, tijd voor een terugblik op een mooie zomer met veel fietsplezier en andere leuke dingen.

Dat kan op 1 oktober in de Jopenkerk, uiteraard na het schaatsen op de Harlem Oval. Het leek ons een mooie gelegenheid om na afloop van de eerste zondagmorgen op de ijzers eens lekker bij te praten onder het genot van een biertje, bitterballetje etc.

 

Hopelijk zien we u in de Jopenkerk op 1 oktober rond het middaguur, liefst in Mooie Nel kleding.

 

 

28-03-2017

Thialf

19 schaatsliefhebbers hebben zaterdag 25 maart in Thialf afscheid genomen van het schaatsseizoen. Het was een mooie dag, eerst genieten van koffie met appeltaart bij Roel en Siena, die hadden weer erg hun best gedaan en de appeltaart was top, bedankt Siena. Cor trouwens ook bedankt voor de organisatie.
Thialf is mooi verbouwd en het ijs was super. Klik voor een indruk op de link voor de foto’s van Cor

https://photos.google.com/share/AF1QipN6vO4xdrueIJwYjVuY-KPhZyj2L8YEknkc3gGn6wskmCp2mISnxH9jBMjb02TjCg?key=dGNkN3JFZzc5a1VzUXdBajQ4aGtsZld3ZGhtN3Zn

Na afloop een heerlijk diner bij Paviljoen Driewegsluis in Nijetrijne, daar kennen ze ons inmiddels al, een betere afsluiting kan bijna niet.

 

Kleding

Onze kleding is dinsdag 21 maart bij ZAES afgehaald. De leden konden dus in de nieuwe outfit in Thialf rondrijden, het was een mooi gezicht.
Zondag 26 maart was de laatste kans om kleding op te halen bij de ijsbaan in Haarlem, daar hebben een aantal leden gebruik van gemaakt. Peter blijft nog met enkele stukken zitten, daar wordt in de loop van de week een oplossing voor gezocht.

 

We wensen iedereen een mooie zomer met veel fiets- en ander plezier. Begin oktober is er weer ijs.

 

23-03-2017

Zaterdag 25-03 2017 afscheid van het schaatsseizoen in Thialf.

Een delegatie schaatsers van de IJsbaan Haarlem gaat zaterdag naar Thialf om het seizoen op de snelste overdekte baan in Nederland af te sluiten. Na afloop is er traditioneel een overheerlijk diner in Paviljoen Driewegsluis in Nijeterijne. De daarbij aanwezige leden van Schaatsclub Mooie Nel zullen in Thialf in het nieuwe tenue rondrijden. De kleding is door ZAES vandaag afgeleverd, net op tijd om het schaatsseizoen af te sluiten en het fietsseizoen op te starten. We rijden er de komende jaren weer fraai bij.

 

01-02-2017

Vandaag was op NPO1 te zien hoe zwaar de omstandigheden voor de profs waren en hoe later op de dag, hoe erger het werd. Vooral de dames hebben in de laatste ronde zwaar afgezien, hulde aan Lisa, zij wist zich na veel valpartijen in de laatste meters overeind te houden en pakte de overwinning.

 

Gisteren waren de omstandigheden in de late middag nog erger, toen was het in de laatste ronden voor de toerrijders helemaal afzien. Marcel en Hans hebben toch het kruisje binnen, proficiat heren.
Gesloopt, maar tevreden hebben zij het certificaat en kruisje opgehaald, na het blarenbal ging het wel weer.
Jan, Angela en Margriet hebben de 100 km uitgereden, ook deze helden proficiat.
Schaatsclub Mooie Nel is trots op jullie.

 

30-01-2017

Nieuwe jacks mee naar de Weissensee

ZAES heeft vorige week een deel van onze nieuwe clubkleding afgeleverd, precies op tijd om mee te geven aan de leden die deze week de Alternatieve op de Weissensee gaan rijden. De Thermojacks zien er gelikt uit en zal weer de nodige indruk maken in Techendorf en omgeving.

De Mooie Nel banner hangt prachtig zichtbaar op de brug en we wensen Hans, Jan, Angela, Marcel en Margriet, Piet, Ben en Arie heel veel succes en vooral veel plezier.

De omstandigheden zijn schitterend en waarschijnlijk gaat het dinsdag en vrijdag naar de Dolomitenblick, dus helemaal naar het einde van het grote meer.

 

 

22-01-2017

Natuurijs

Er op natuurijs geschaatst. Ankeveen en de Oostvaardersplassen waren te doen, de omstandigheden waren prachtig. Het was kantje boord en op grote groepen was de ijsplaat nog niet berekend, maar het ging wel en dat leverde mooie plaatjes op. De webmaster krijgt er vast nog wel een aantal binnen, op facebook zijn er al mooie plaatjes en filmpjes te zien.

 

 

04-01-2017

Clubkleding

Onze nieuwe clubkleding is in de maak bij ZAES, het gaat er prachtig uitzien. De order is eind december ingegeven, maar ZAES heeft de productie van de Thermo jacks naar voren gehaald, zodat die mee kunnen naar de Weissensee.

 

Items en prijzen:
Thermojack                              71
2nd Layer jack                        57
Windbody                                57
Thermo marathonpak         € 106
Lycra marathonpak                         € 144

Thermo salopette                   52
Wielershirt                               46
Elite koersbroek                      74
Helmmuts                                 17
Muts                                           18


Naar verwachting wordt er half – eind februari geleverd

 

 

24-12-2016

Het bestuur van Schaatsclub Mooie Nel wenst u prettige kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en sportief 2017

 

22-12-2016

Mail van Bob de Jong:

Beste Peter,

en alle Mooie Nel leden,

 

Graag nodig ik alle schaatsliefhebbers van de Mooie Nel uit voor een mooie trip.

  

http://bobdejong.net/uploads/media/LOGO%20Bobs%20elf%20steden.jpgWe gaan van donderdag 23 februari 2017 t/m zondag 26 februari 2017 met een zeer select gezelschap naar Oslo. De keuze viel op Oslo als eerste stad van onze 11 steden vanwege de rijke schaatshistorie en de grote kans natuurijs te proeven omgeven door onbeschrijflijk mooie natuur. Oscar Mathisen, Hjalmar Andersen, wie kent ze niet?

Tijdens de 4-daagste trip zul je ook nog andere helden ontmoeten en unieke verhalen te horen krijgen. Natuurlijk ga je ook met mij schaatsen  op zowel kunst als natuurijs. Bislett, Frogner, Vikingskipet, klinkt dit niet als muziek in je oren? Je kunt er bij zijn!!!

Natuurlijk vergeten we de cultuur niet. Met mate maar de Noren hanteren een ruime maat.

Voor de fanatieke schaatsers organiseer ik ook nog een officiële 10 kilometer race met tijdwaarneming zodat je later kunt zeggen: “mijn beste tijd heb ik in 2017 in Oslo gescoord”  We doen tevens een 10 kilometer met massastart. Het traject voor de natuur-schaatstocht ligt er op dit moment super bij.

Het programma is zo geschreven dat ook een niet-schaatsende partner, volop aan haar/zijn trekken komt. Het gaat een onvergetelijke herinnering worden. Een aantal surprises houden we nog even voor ons.

 

Schrijf je snel in via het inschrijfformulier (in bijlage) - vol is vol
Voor meer informatie bel met Joop Lever: 06-29026360

 

Reis informatie
Donderdag 23  t/m Zondag  26 Februari 2017

Inbegrepen:
•    Vliegticket Amsterdam-Oslo Retour (korting eigen vervoer 140 pp);
•    Transfers luchthaven Oslo;
•    Kennismaking met Oslo per bus en te voet;
•    Overige transfers;
•    24-uurs kaart Oslo openbaar vervoer;
•    Luchthavenbelasting
•    3 hotelovernachtingen in centraal gelegen (ECHT CENTRAAL) hotels;
•    Alle kamers met douche en toilet;
•    Minimaal niveau van de hotels 3*** sterren;
•    2 Diners
•    Lunch op zondag in …….surprise;
•    Bezoek aan een Noorse held uit een recent verleden;
•    Waarderingen van de hotels volgens talrijke referenties zeer hoog;
•    Uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen;
•    Huldiging van een zeer bijzondere Noor met een wel heel rijk schaatsverleden;
•    Ontmoetingen met bekende schaatshelden;
•    Begeleid schaatsen met ex-top-schaatsers op kunst en natuurijs;
•    Permanente reisbegeleiding;
•    Select gezelschap van schaatsliefhebbers;
•    Bezoek aan fameuze ijsstadions;

Prijs: 795,- Euro

 

Niet inbegrepen:
•    Annuleringsverzekering, wel boekbaar;
•    Reisverzekering, idem;
•    Eventuele schaatshuur;
•    3e en 4e drankje tijdens het diner en volgend;

 

Tot spoedig in Oslo!!

 

 

Bob de Jong

 

 

21-11-2016

Nieuwe kleding

Onze clubkleding is aan vervanging toe, een aantal sponsors is met hun bedrijf gestopt en het intense gebruik begint sporen na te laten. Tijd voor vernieuwing. Gelukkig hebben we nieuwe sponsors bereid gevonden hun logo op onze fraaie clubkleding te willen zetten, deze sponsors hebben minstens 1 Alternatieve Elfstedentocht geschaatst en zijn schaatsfan in hart en nieren.

 

Onze sponsors zijn:

Timmer- en onderhoudsbedrijf H. Hoogervorst uit Lisse: Hans Hoogervorst

Fiscaal adviesbureau TF&A advies: www.tulptax.nl : Hans Tulp

Tandartsengroep Qyom Amsterdam: www.qyom.nl : Pieter van Elsas

Publiek-private investeringen Slimme Vos; www.slimmevos.nl :Roelof Balk

Notariskantoor Timmers www.notariskantoortimmers.nl : Rob Timmers

Women’s Sports Agency www.womenssportsagency.com  : Angela Verdoes

 

Het ontwerp is reeds goedgekeurd, er wordt een proefexemplaar gemaakt en na goedkeuring zal de productie 6-8 weken duren. De kleding zal dan hopelijk net voor de Weissensee uitgeleverd worden.

 

Nieuwe leden.

Dankzij het enthousiasme van Roelof Balk voor de nieuwe kleding hebben we drie nieuwe leden. Zij hebben een bestelling voor clubkleding geplaatst en zijn daarmee lid van Schaatsclub Mooie Nel. We heten Sjors van der Klauw, Arend Piek en Ben Verdegaal van harte welkom.

Ook Ben van der Hoort vond het nieuwe jack zo mooi dat hij er ook een wilde hebben en is daarmee eveneens lid van Schaatsclub Mooie Nel. Van harte welkom bij de club Ben.

 

Elfstedenbrief

De Elfstedenbrief met uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering is binnen. De vergadering wordt gehouden op zaterdag 10 december 2016 in het WCT HOTEL, zaal New York om 11.00 uur in Leeuwarden. U bent als lid van harte welkom.

Onderaan de brief staat informatie over de inschrijving die plaatsvindt op de dag voorafgaand aan de Elfstedentocht. Nu nog ijs van 16 cm dik.

 

 

7-11-2016

6e Jan van der Hoorn Schaatssport marathon op 19 november

Op zaterdag 19 november komt het marathonpeloton weer naar Haarlem voor de inmiddels traditionele Jan van der Hoorn Schaatssport marathon.

 

Als organisatiecomité van de Jan van der Hoorn Schaatssportmarathon zijn wij trots dat wij u ook dit jaar weer in samenwerking met onze sponsoren uit kunnen nodigen voor deze bijzondere avond. Dit gaat gebeuren op zaterdag 19 november met hopelijk net zo veel sfeer en spektakel als de afgelopen jaren. Dat marathonschaatsen populair is blijkt wel uit het feit dat Sven Kramer afgelopen zaterdag zijn debuut heeft gemaakt en de smaak te pakken heeft, als het in zijn schema past doet hij vaker mee.

 

We heten jullie graag van harte welkom op 19 november op de ijsbaan in Haarlem om je helden (en wellicht clubgenoten) aan te moedigen. En samen hopen we dat het weer een ouderwets gezellige en sfeervolle marathonavond in Haarlem wordt.

 

Kaarten met korting zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij Jan van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar en bij de kassa van de ijsbaan Haarlem. (a 6 euro ipv 8 euro)

 

Het programma voor deze dag:

 

18.00 uur start Beloften                              100 ronden

19.30 uur start Dames                                  80 ronden

20.30 uur start Top divisie Heren             125 ronden

 

Namens de Stichting Schaats Promotie West Nederland,

 

Peter Baars voorzitter.

 

Kijk ook op de weblog www.mooienel.wordpress.com

 

 

21-09-2016

Website

De webmaster is er eindelijk achter hoe je kunt updaten, dus na een lange periode van afwezigheid is het Nieuws weer terug op de website van Schaatsclub Mooie Nel.

Net op tijd, want het seizoen 2016 / 2017 gaat over een paar weken van start.
IJsbaan Haarlem is druk bezig met de voorbereidingen om ijs te maken en om het middenterrein te overdekken. Kijk op www.ijsbaanhaarlem.nl voor de laatste info.

 

Testavond

Interessant voor degenen die nieuw materiaal willen aanschaffen:
Van der Hoorn www.janvanderhoorn.nl heeft op 3 oktober een testavond op de ijsbaan georganiseerd waar u met uw eigen schoenen verschillende merken ijzers kunt proberen.
Kijk voor meer info op de weblog, www.mooienel.wordpress.com

 

Rondje voor…

Ook dit seizoen willen we elke zondagmorgen om elf uur in de bocht bij de ingang van de dweilmachine verzamelen voor een rondje voor Arie en nu ook voor Leo Hulsbosch. Leo is op 4 september overleden, zie voor meer info www.mooienel.wordpress.com Hij had graag nog een rondje voor Arie mee geschaatst maar helaas kan dat niet meer, dus gaan wij dat doen.

 

Stentclub

De webmaster is 19 september lid geworden van de Stentclub. Hij is gedotterd, er is een stent geplaatst en is weer zo goed als nieuw, de Elfstedentocht kan komen!

 

Arie Vink

Vanmorgen een bakkie gedaan bij Arie Vink. Arie staat weer klaar om uw schaatsen vlijmscherp te maken en van de juiste ronding te voorzien. Verschillende bekenden zijn al bij hem langs geweest.

 

Kleding

Het bestuur komt binnenkort met een voorstel voor nieuwe kleding. Dat was vorig jaar toch, zult u denken? Klopt, alleen waren we toen nog bezig met een sponsor. Die heeft intussen afgehaakt vanwege een convenant, dus daar kunnen we niets meer mee. Er worden nu andere sponsors benaderd.

Begin oktober krijg u een mail, reageer daar s.v.p. direct op. Na inventarisatie kunnen we kleding passen en daarna de opdracht geven.
Die kan daarna niet meer worden aangepast qua aantal en maat, blijf dus na passen op gewicht
J!

Geschatte levertijd is ca. 3 maanden na de orderdatum.